Tietoa Henkilötieto-palvelusta

Henkilötieto-palvelun tarkoitus

Henkilötieto-palvelun tarkoituksena on auttaa yksityishenkilöitä hallitsemaan omia henkilötietojaan yritysten asiakasrekistereissä sekä tarjota yrityksille vaivaton keino hallita asiakkaidensa tietosuojaan liittyviä toimintoja yhdessä palvelussa. Henkilötieto.fi-palvelu on tarkoitettu Suomen kansalaisille sekä suomalaisille yrityksille ja yhteisöille.

Kansalainen: hallitse asiakastietojasi

Henkilötieto-palvelussa yksityishenkilöt voivat selvittää, mitä tietoja heistä yrityksillä on asiakasrekistereissään. Halutessaan tiedot voi poistaa asiakasrekisteristä, tiedot voi siirtää toiselle yritykselle ja tietoja voi korjata palvelun kautta. Henkilötieto-palvelussa voi myös helposti tehdä markkinointikiellon haluamilleen yrityksille.

Yritykset löytyvät palvelusta selkeän hakutoiminnon avulla ja yrityksiä voi etsiä helposti hakusanan, toimialan ja alueen mukaan. Palveluun rekisteröityminen ja palvelun käyttö on yksityishenkillöille ilmaista.

Yritys: Helpota tietojenkäsittelyä

Henkilötieto-palvelussa yritykset voivat käsitellä asiakkaidensa henkilötietoihin liittyviä toimintoja, kuten henkilötietokyselyitä, siirto- ja korjauspyyntöjä sekä markkinointikieltoja. Uudet yhteydenotot ja pyynnöt asiakkailta näkyvät palvelussa selkeästi kategorioittain, mikä helpottaa ja tehostaa niiden käsittelyä. Yritys voi välittää vastauksen asiakkaan henkilötietokyselyyn ja muihin pyyntöihin kätevästi suoraan palvelun kautta.

EU:n tietosuoja-asetus GDPR

GDPR(General Data Protection Regulation) on Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus(EU)2016/679, joka annettiin 27.6.2016. EU:n uusi tietosuoja-asetus astui voimaan sellaisenaan jäsenvaltioissa 25.5.2018. Asetuksen ansiosta kansalaisilla on entistä laajemmat mahdollisuudet hallita tietojaan.

Tietosuoja-asetuksen myötä EU:n kansalaisilla on oikeus tietää, mitä tietoja heistä on yritysten asiakasrekisterissä ja tiedot voi halutessaan myös poistaa. Myös yritykset hyötyvät asetuksen asettamista tasavertaisista toimintaedellytyksistä. Säännöt ovat samat kaikille EU:ssa toimiville yrityksille kotipaikasta riippumatta. Uusilla säännöillä pyritään parantamaan kuluttajien luottamusta ja siten yritysten kasvua.

Vahva tunnistautuminen

Henkilötieto-palvelu käyttää henkilöllisyyden vahvaa sähköistä tunnistamista TUPAS-pankkitunnistuksella tai mobiilivarmenteella. Vahvan sähköisen tunnistamisen avulla käyttäjät voivat turvallisesti vahvistaa henkilöllisyytensä palvelussa.

Lue lisää:

Palvelut yksityishenkilöille
Palvelut yrityksille

Sinulla on oikeus hallita omia tietojasi.

Rekisteröidy nyt Henkilötieto-palveluun ja ota ohjat käsiisi.

Rekisteröityminen ja palvelun käyttö on ilmaista

Henkilötieto © 2024